Μαγική και τιμητική βραδιά στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και τη Χορωδία Τρικάλων  

στις

Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και η φημισμένη Χορωδία Τρικάλων, η εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων να τιμήσει την πρωτοπόρο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα, η υπερπανσέληνος του Ιουνίου και η δίψα του τρικαλινού κοινού για μουσική παράσταση – μετά από τόσον καιρό – συνέθεσαν ένα μαγευτικό παζλ στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Φρουρίου.

Το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021 ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε τη μεγάλη χορωδό και μουσικό, πανελλήνιας φήμης και εμβέλειας, Τερψιχόρη Παπαστεφάνου. Η εμπνεύστρια και βασική μοχλός – μαζί με τον σύζυγό της, Λεωνίδα – της Χορωδίας Τρικάλων «παρουσιάστηκε» μέσα από τη μουσική της στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές. Το έργο της «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», που κυκλοφόρησε το 1971 σε ποίηση Πάνου Παναγιωτούνη, καθώς και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, αποδόθηκαν από λαϊκή ορχήστρα και τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων σε διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Ζιάκα, με ερμηνευτές/τριες τους/τις Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Ξένια Παππά και Κώστα Όκκα.

Μαγικές στιγμές κάτω από το φεγγάρι – υπερπανσέληνο του Ιουνίου, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να αναφέρεται σε τρία στοιχεία: στην ουσία της προσφοράς της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου στη μουσική, στην πανελλήνια αναγνώριση των Τρικάλων – πόλης της μουσικής – μέσω και της Χορωδίας, στην εκ νέου αισθητική απόλαυση συναυλιών και παραστάσεων, μετά την καραντίνα.

Advertisement